Wiadomości motoryzacyjne | Nowości - Auta - Motoryzacja | Moto porady | Forum | Zaloguj się
Start
Baza Firm
Praca
Dodaj darmowe ogłoszenie
Ogłoszenia motoryzacyjne
Pasaż finansowy

Forum motoryzacyjne: zerwanie umowy kupna-sprzedaży - Forum motoryzacyjne

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

zerwanie umowy kupna-sprzedaży wady ukryte

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   serduszka2 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja 19 sierpień 10

Napisano 19 sierpień 2010 - 17:13

Dzień dobry kopiłem jakiś miesiąc temu używany motorower. Po zakupie nie mogłem go w ogóle odpalić. Poszedłem do mechanika i jak się okazało silnik był w opłakanym stanie i nie miał kompresji dlatego nie mógł zapalić ani z "kopaiki" oraz z elektrycznego rozrusznika. Sprzedający powiedział tylko że wymienię akumulator i będzie dział.Więc tak zrobiłem ale nadal nie mogłem cieszyć się z użytkowania motorka. Naprawa silnika z częściami kosztowała mnie ponad 200zł. Na dzień dzisiejszy motor chodzi ale jest w nim dużo rzeczy do zrobienia o których nie było mowy w umowie. sprzedający zataił przede mną wady. Oczywiście chciałem się dogadać ale on nie odbiera telefonów. Czy w takim przypadku mogę wystąpić do sadu o zerwanie umowy kupna-sprzedaży?? Znalazłem w internecie ustawę z 27 lipca 2002r. czy ta ustawa dotyczy mnie?? Proszę mi poradzić czy miałbym jakiekolwiek szanse w sądzie aby zwrócono mi pieniądze za zakupiony towar. Czuje się oszukany.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Kancelariaprawna 

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Moderator
  • Postów 5
  • Rejestracja 23 grudzień 09

Napisano 31 sierpień 2010 - 16:29

W związku ze zbyt małą ilością informacji aby odpowiedzieć, prosimy Pana o kontakt z naszą kancelarią.
0

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Możesz napisać jeszcze 1 postów dziś